.

Dag 4 - "Den skitiga bussresan"

Kategori:

Idag ringde väckarklockan tio i sju. Efter en snabbdusch checkade vi ut från hotellet för att äta innan vi klev på bussen.

Själva bussen såg modern ut från utsidan men när vi klev in i den märkte vi att så var ej fallet. Det var en relativt okej bussresa komfortmässigt med tanke på att det finns lite hål här och var i de thailänska vägarna. Vad vi dessvärre kom att märka snart var att det luktade skit i hela bussen så fort toadörren öppnades, varpå folk bekämpade odören med diverse hårspraysdofter. Bussturen tog oss sydost till kusten och tog cirka 6 timmar.

På den tiden hann vi se en ordentlig trafikolycka med ett antal pickups krockade varav en låg på taket ute i djungeln. Det var kanske inte så konstigt när bilarna svishar förbi bussen i 130 knyck ute i vägrenen med två av däcken ute bland växtligheten. Mopederna tog det betydligt lugnare och nöjde sig med att cruisa strax under hundra iförda en fladdrande skjorta och sandaler. I Thailand lämnar man hjälmen hemma.

Bussen lämnade över oss till en färja som skulle ta oss ut till Koh Chang. Färjan både flöt och hade en mini-bar så vi var nöjda.

Hotellet på Koh Chang där vi kommer att spendera kommande veckan har allt man kunnat önska: pool, nära till havet, mopeduthyrning, "gatkäk", wifi och feta strandgungor som Axel blir först ut att testa imorrn.

Over and out, kärlek från grabbarna

Kommentarer


Kommentera inlägget här: