.

En resas början

Kategori: Allmänt

Landat i Tanzania, sovit några timmar på ett hotel och snart bär det av i ett miniflygplan till savannerna! Hela min resa i en mening, men misströsta inte, annat har också hänt; tvättade håret vilket resulterat i totalt kaos (konstig vattenkultur) blir nästan alltid så på nya orter :p
Over and out!

Försmak på det ljuva livet

Kategori: Allmänt

-Alpha to beta

Tolv timmar kvar, sen börjar mitt lilla uppvärmningsprojekt; Erövningen av Tanzania
Viking som jag är så ska jag ut och leka med djuren i Afrika. Målområdet är Tanzania, målgruppen är farliga djur, målbilden är jakttroféer från the big five; 
 
Efter vad jag har hört så ska jag nog vara glad om jag bara får en skymt av dem. Menmen..

Denna resa kommer dessutom bli något av ett socialt experiment, då jag lämnar bekvämligheterna; mobiltelefonen och Gameboyen hemma!. Kaos..
Har ni inte hört från mig om 14 dagar så ta inte för givet att jag dött, kanske finner mitt livs kallesle på Tanzanias savanner och helt plösligt kommer ni höra om the big six , jag och djuren <3
 
För er som vill se besten in action.
http://www.youtube.com/watch?v=0CNgwZgoKFc

 
Fred - Tjacke

Julgran och 30 dagar kvar!

Kategori: Allmänt

Valhall!
 


Dagen i all ära började med att jaga stans finaste julgran. Jakten slutade mycket drastiskt på vällingby torg där man kunde plocka en gratisgran om man handlat i butikerna kring vby. Om vi fick tag på stans finaste gran eller inte väljer jag att inte kommentera, det är trots allt subjektivt. Den såg bra ut när vi slängde in den i bilen men då var den ju inrullad i nät. Sedan hem i räserfart för att byta bil och åka vidare till gymmet. Vi går in för att vara i toppform när vi sätter oss på planet (läs smällfeta av all julmat vi kommer tvinga i oss snart) för att ha bättre chanser att överleva vår färd genom djungeln under 2 månaders tid. 
 
Det börjar bli dags att avslöja lite detaljer för er läsare och idag är det resans milstolpar som gäller. Den 13:e januari kommer vi alltså att parkera våra arslen i flygstolar som tar oss från Arlanda till Bangkok med ett byte i Peking. I Bangkok kommer vi fylla våra väskor till bredden med skitbilliga kläder och andra förbrukningsvaror som helt enkelt endast kommer att användas ett par gånger innan de dumpas i papperskorgen. Resan fortsätter österut till Kambodja där vi kommer spendera en vecka eller två. Vi fortsätter ut på andra sidan Kambodja in i Vietnam för att leta upp en schyst bungalow och spendera ytterliggare en vecka eller två där. När vi är trötta på Vietnam sätter vi oss i flygstolen igen för att åka ner till Singapore och leva ett lite fetare stadsliv. Då vi börjar känna oss som mer människa än packningsåsna lämnar vi stadslivet för att bege oss över gränsen norrut till Malaysia. Det är ännu obestämt hur länge och vad vi ska göra där men min gissning är att så länge vi inte tröttnar så stannar vi. Vi avslutar resan genom att ta oss tillbaka till Thailand (Phuket?) och vara lite turistiga ett tag innan vi återvänder till Bangkok och sätter oss på flyget hem. Men dit är ju långt så vi hinner säkert ändra oss ett par gånger innan vi är där.
 
För Midgård!
 
Britz & TjAcke

37 dagar kvar, ståfräs på den

Kategori: Allmänt

 
Tjo alla läsare! Tjacke här framför datorn och myser i vinterkylan.
Dagen i stort:
Längskidor på Drottningholm med Jesus aka KräFtan (Jonas för er nya läsare).
Mysig jullunch med finaste (KräFtan).
Ny kn*llad med kåt*ste (KräFtan).
Trip genomgång med taggaste (JEsus).

För er som inte förståt det så ska det ut och resas, Asien ska okuperas av Vikingarna från Svea. Trion som tar sig över haven består av TJacke, JeSus & Britz aka DaH Viking, var inte rädda vi kommer fara hem med guld i handen om inte annat så vare trevligt att träffas. 

Till vår äldre målgrupp: Hej mamma, Hej pappa. Vi lever än och mår bra!

Lite seriös ska man också vara, Vikingarnas blogg är till för er här hemma som inte får/kan hänga med på vårt stora äventyr. Vi kommer försöka ta med er genom denna blogg och förhoppningsvis kommer ni kunna ta del av vad som händer i våra liv när vi befinner oss på andra sidan jorden.

Fred
Over and out
TjAcke & JeSus