.

Dag 50 - "Bortamatch"

Kategori:

Vaknade av en lätt klapp på foten, "Axel vi borde gå nu". Huvudet var tugnt och allt snurrade lite lätt. Hjärnan jobbade på högvarv och poletten trillar ner efter någon sekund. Inte hemma.

Resan har fortsatt i temat äventyr. Från Krabi igår morse har vi tagit oss till Phuket med en mellanlanding på Phi Phi island. Anledningen till hetsen var den efterlängade träffen med Oskar Holmkvist & co som skulle uteblivit om vi inte jäktat oss svettiga över bukten.
Den långa jakten efter boyzen slutade inte i Phuket, ett lite missförstånd gjorde att vi checkade in i Phuket town när boyzen befann sig på andra sidan halvön, Kata beach.
Snåla som vi är var taxi uteslutet. Cykel.
Önskar att Thailand varit platt, det är det inte..
Femtontusen meter, 1,5 mil, cyklade vi oss helt slut och dyngsura av svett. Allt för att få avnjuta en strålande kväll med Oskar & co! Vi kraschade i deras schyssa villa, därav rubriken ;).

Axel - over and out

Vaknade upp denna natt som blev min sista på femstjärnigt. Familjens vistelse i thailand var mer eller mindre över, morgonen ägnades därför åt att packa ihop väskorna för att sedan bege sig till phukets flygplats. Där blev det till att säga adjö och tro mig, det blir svårare för varje gång. Saknar er redan mamma, Magnus och lillasyster Lina (allra mest!) tur att det bara är två veckor tills vi ses igen hemma.

Sedan mötte jag upp med mina två sambosar i phuket town. Vi bestämde oss för att sörpla sol på Kata beach men skippade cykelhyran denna gång och slog istället på stort med moppehyrning! Vi mötte upp Honken o co en sista gång innan de skulle bege sig mot Bali. Positivt överraskad över att även jag hann se en kort skymt av dessa trevliga grabbar!

Efter stranden bestämde vi oss för att ta en moppetur upp till en av bergstopparna som omringar phuket town där "the giant buddha" står. Där uppe var fin utsikt och som väntat fanns där även en stor buddhastaty. Moppeturen blev intressant först när vi skulle bege oss tillbaka nerför den långa backen,
då jag och Axel förvånat tittade på varandra då vår gemensamma moppe plötsligt kändes väldigt konstig. Vi konstaterade att vi behövde ett nytt bakdäck eftersom att det gamla var platt (däck gör sig ju som bekant bäst när de är runda). Problemet var att det var åtskilliga kilometer ner för berget till närmsta verkstad men efter en stunds gång neråt i sakta mak fick vi hjälp av några schysta locals som tog oss till en moppeshop. Där tog det inte lång tid innan vi hade ett nytt bakdäck men tillräckligt lång tid för att Jonas skulle hinna bonda med några verkstadssnubbar som bjöd honom på både whisky och räkor.

Nu ligger vi nedbäddade med förhoppningar om stora kommande äventyr!

Oscar - trion återställd



Kommentarer


Kommentera inlägget här: