.

Dag 16 "Bajs på bussen -igen!"

Kategori:

Idag har vi begett oss söder ut till Kambodjas kust och staden Sihanoukville. Bussresan som skulle ta 4 timmar tog närmare 6 timmar. Det är oklart om den karavanliknande trafiken är anledningen eller om kambodjanerna är tidsoptimister.

Dagens citat kom från en äldre man som löpandes kom emot oss längst bak i bussen och han tryckte fram ett hastigt "Thought I could hold it back, but unfortunately I couldn't" innan han försvann in på busstoaletten.

Dörren öppnades en akademisk kvart senare och aromerna välde ut i gigantiska moln. Snart luktade det ljuvligt i hela bussen och än en gång fick vi uppleva en så kallad "skitig bussresa". Som tur var blev lidandet relativt kortvarigt då vi var framme en halvtimme senare.

Imorgon tar vi färjan ut till ön Koh Rong där vi planerar att tillbringa en vecka. Vi ska under kvällen försöka hitta en ATM och ta ut ordentligt med pengar för ute på ön finns inte denna möjligheten.

Idag har vi även hittat en ny hobby som vi kommer att ägna oss åt ett tag framöver. Som fattiga backpackers är dricksandet ett kritiskt moment. Framöver kommer vi att försöka hitta anledningar till att slippa dricksa och på så sätt spara pengar. Exempelvis lämnade vi inte ett korvöre i dricks på dagens middag då de räknat fel på notan och begärt för mycket betalt. Vi ser fram emot att göra detta till en seriös sport!

Over and out, kärlek från vikingarna

Kommentarer


Kommentera inlägget här: