.

Dag 15 - "Kulturellt berikade"

Kategori:

Vår vistelse i Phnom Pehn blir kort för redan imorrn tar vi bussen söderut till Sihanoukville. Därför kändes det som att en dos kultur fick stå som schema för dagen. Vi besökte "killing fields" som ligger i huvudstadens utkant.

Kortfattat fick vi en insikt i hur folkmordet i Kambodja på slutet av 70-talet gick till och hur det har påverkat landet fram tills idag. En prisvärd upplevelse och för ynka 5$ fick man en audiotour på svenska ;-)

Vi har även hunnit äta tre mål mat idag och vid frukosten fick Axel i sig en klunk lokalt kranvatten av misstag. Panik utbröt och till en början kändes "bullemi-tricket" som den enda utvägen. Axel bestämde sig för att behålla maten och förhoppningsvis vill magen likadant. Det återstår att se.

Vi har även varit på stadens spartanska "zoo" under dagen (stadens trottoarer) och där har vi hittils fått se en död råtta, anka, kameljont? och en levande(!) kackerlacka. Vi väntar spänt på att få en skymt av afrikas "big five", vem vet?Phnom Penh är en väldigt skitig stad med andra ord!

Befolkningens engelskakunskaper är dessutom utomordentligt obefintliga. Ord såsom "eat", "bar" och "beer" är helt främmande. Vi har helt enkelt fått nöja oss med vårt vikingasnack sinsemellan dessa dagar. Därför blev vi extra glada när vi träffade några schysta svenskar igår på baren Top Banana där vi spenderade kvällen.

Vi väntar spänt på att vår egne bzon ska lägga upp en bildspecial 2!

Mycket kärlek, era vikingar!

Kommentarer

  • bzon säger:

    Kolla inlägget under!

    2013-01-27 | 14:34:12

Kommentera inlägget här: