.

Dag 38 - "Tjena Nœrge!"

Kategori:

Under senaste dygnet har vi befunnit oss på en cruisingbåt i Halong Bay. Helt enkelt en båtresa där man åker runt i vad man skulle kunna kalla Vietnams skärgård, bestående av berg som reser sig nästan hundra meter rätt upp ur havet. Ganska mäktigt med andra ord.

På denna resa träffade vi två norrmän, Marcus och Henrik. Dessa grabbar var väldigt roliga och levde upp till de förväntningar vi byggt upp av alla norgehistorier vi hört sedan vi var mycket små.

När vi var tillbaka i Hanoi åt vi middag med våra nya vänner och gick ut efteråt. Idag flyger vi till Singapore. Det har varit ganska kallt här i Hanoi (typ svensk sommar kallt) så det ska bli skönt att komma tillbaka till riktig värme!

Just nu sitter vi och tuggar tuggummi frenetiskt eftersom att dessa är olagliga i Singapore. Skulle man mot förmodan tugga tuggummi där och bli sedd av stadens övervakningskameror som finns överallt (storebror ser dig) får man böta 500SD vilket motsvarar 2,5 svenska braxlaxar. Med lite enkel matematik har vår lilla tuggummiburk ett värde på 50tkr för stunden.

Här är några andra saker vi måste hålla oss från att göra där: klottra, röka, snusa, skräpa ner, äta o dricka på tåg o bussar samt medföra husdjur, gå över gatan där det inte finns ett övergångsställe, sova på offentliga platser, glömma att spola på toaletten. Även om Jonas är lite småsugen att känna på de 15 piskrapp som man kan bestraffas med om man bryter mot något av ovanstående.

Vi tackar vår bzon för att du står ut med att lägga upp bildspecialerna åt oss och till våra läsare utlovas en ny snart!

Kärlek från vikingarna!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: