.

Dag 24 - "Ryssen kommer!"

Kategori:

Idag var vår sista dag i Kambodja. Våra visum räckte bra länge till men efter ungefär två veckor här kände vi oss färdiga med landet. Därför bokade vi en nattbuss som skulle ta oss till Ho Chi Minh City i södra Vietnam samma kväll.

Det är med blandade känslor vi lämnar Kambodja som med råge är det galnaste vi alla varit med om. Vi tänkte rada upp ett par saker som vi tyvärr inte hann med under vår vistelse:

1. Spränga en kossa med bazooka
Javisst, du läste rätt! I landet finns ett flertal shooting ranges där man kan få pröva på att skjuta AK-47:a och andra vapen helt utan licens. Eftersom det är Kambodja vi pratar om slutar inte galenskaperna där, är man villig att hosta upp 400 dollar får man ett laddat racketgevär till hands och en livs levande ko som måltavla. Vi kände att denna aktivitet inte riktigt passade oss då den utöver kossan även hade sprängt vår budget i småbitar (hö-hö)

2. Det kambodjanska köket
Efter en misslyckad första frukost i landet där vi skulle utforska den inhemska maten närmare kände vi att det var bättre att avstå helt från att råka beställa in kloaksoppor och andra godbitar som sett riktigt delikata ut på menyn. Så sent som idag morse fick Axel detta bekräftat då han beställde in en en "noodle soup with beef". I soppskålen badade en avsågad benbit med lite halvrått fläsk på. Oscar påstod att de säljer identiska sådana som hundgodis på Konsum.

Dagen i ära spenderades på Monkey Republic som är ett riktigt skönt hak i Sihanoukville. Där spelade vi ordentligt med biljard, åt diverse mål mat och hann även med att se en rulle i teverummet.

Vi blev upphämtade av bussen vid 19 som först skulle ta oss till huvudstaden Phnom Penh där vi sedan skulle byta buss mitt i natten för att slutligen åka till Vietnam. Första bussresan gick felfritt och det var en riktigt schysst sleeping bus med ligg-säten.

Bussbytet gick inte helt smärtfritt då platserna på anslutande sleeping bus tog slut och istället blev vi hänvisade till en hederlig lokalbuss med säten som ej gick att fälla. Längst bak i denna buss var några sätesrader borttagna och dynorna var slängda på golvet huller om buller. Perfekt, tänkte vi och satte oss på raden längst bak där vi hade ordentligt om utrymme för oss själva.

...trodde vi tills RYSSEN KOM. Fem ryssar modell smällfeta intog platserna på golvet där dynorna låg. Mindre kul tyckte vi som helt plötsligt satt omringade. Ännu mindre kul tyckte vi då dessa bestämde sig för att jiddra oavbrutet på ryska så vi heller inte kunde sova oss igenom eländesresan. Lite roligare blev det när de ur sina medtagna picknick-korgar plockade fram varsin spritflaska och korkade upp dessa i kör. Flaskorna passades sedan runt i ringen mellan dem och klunkades hejvilt. Till spriten festade de även på korvar, mandariner och crabsticks och snart utspelade sig "den sista måltiden á la mother-russia-style" framför ögonen på oss.

I sinom tid tog spriten ut sin rätt på fienden och dessa somnade i en hög på golvet. Vi hade vid denna tid flyttat oss till några andra lediga säten längre fram i bussen.

Ps. Axel har pajat både mobil och klocka och har för närvarande ingen som helst tidsuppfattning. Ds.

Vi ska dessutom fixa fram en ny bildspecial inom kort, kärlek från era vikingar!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: